23.2.2021. 8:54
0
Narednih dana u BH pretežno sunčano, temperature i do 20 stepeni Celzijusa
Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prijepodne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stupnjeva.
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra, 24. februara, moguća je dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Bosanskoj krajini, na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje bit će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

Također i u četvrtak, 25. februara, u većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Isto tako, dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Bosanskoj krajini, na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stupanj. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

Dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju na sjeveru i sjeveroistoka Bosne u petak, 26. februara. Tog dana u većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i Bosanskoj krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 13 ili niža, saopćeno je iz FHMZBiH.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.