21.6.2021. 8:01
0
Temperature idu i do 40 stepeni, oglasio se i Sladić: E, sjećate li se ovog?
Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu i sjeveru zemlje do 26, a dnevna od 32 do 38 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura oko 20, dnevna oko 34 °C.

U utorak sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 26, a dnevna od 33 do 39 °C.
U srijedu sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 26, a dnevna od 33 do 39 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 26, a dnevna od 34 do 40 °C.

Sinoć se na svom Facebook profilu oglasio i meteorolog Nove BH Nedim Sladić te podsjetio na svoj post iz maja kada je saopćio da je gorih proljeća ipak bilo i istakao da je došao sam do te faze da "mu je samo dočekati i najaviti famozne rečenice tipa “stabilno i suho do daljnjeg”, i “očekivani broj vrelih dana ovog ljeta u Bosni je veći od 31, a u Hercegovini od 58”, pa da on dušom dahne ovog proljeća, a Boga mi i ljeta. A da... pa neću, jer će onda krenuti - daj, samo sunce i 40 °C najavljuješ, hajde kiše malo", podsjetio je Sladić te upitao:  

"Sjećate se ovoga? E…

Bi i nagli prelazak u ljeto i sušu, a Boga mi bit će negdje na sjeveru i jugu i 40 °C ovih dana", naveo je.




(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.