30.10.2021. 8:22
0
Sladić najavio totalni preokret: Ovo će u ponedjeljak nagovijestiti jaču promjenu vremena, opraštamo se od temperturne inverzije
Danas će, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladavati magla ili niska naoblaka, koja se može zadržati veći dio dana.

U ostatku zemlje preovladavat će sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 stepena.

U Sarajevu u jutarnjim satima i tokom prijepodneva je moguća magla. U ostatku dana se očekuje sunčanije vrijeme. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 15 stepeni.

Nakon vikenda stiže nova promjena vremena koja će najprije usloviti porast temperatura zraka, a onda i padavine.

-Od temperaturne inverzije i maglovitih prijepodneva se polako pozdravljamo u nedjelju, kada će atmosferski pritisak početi slabjeti, a stabilnost atmosfere sa odmicanjem anticiklone prema istoku postepeno narušavati. Ovo će početkom novembra nagovijestiti jaču promjenu vremena koju donosi produbljivanje doline u Đenovskom zaljevu sa sjeverozapada Europe i formiranje Đenovske ciklone u prizemlju, donoseći daljnji pad atmosferekog pritiska s kojim će jugo ojačati, a potom s odmicanjem ciklone prema istoku prognozira se i kiša, na jugozapadu i sjeverozapadu izgledno i obilnija, kazao je meteorolog Nedim Sladić.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.