3.7.2022. 9:11
0
I danas izrazito toplo, lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući krajem dana
U našoj zemlji danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 39 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 35 °C.

Prema prognostičkim kartama u Bosni i Hercegovini u naredne dvije sedmice očekuje se sunčano i izrazito toplo vrijeme.

Do 3. jula, uslijed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima, na području centralne, jugozapadne, istočne i sjeverne Bosne izgledni su povremeni i kratkotrajni pljuskovi lokalnog karaktera, praćeni grmljavinskim nevremenom.

U Hercegovini i na zapadu Bosne stabilno, suho i toplo vrijeme očekuje se tokom cijelog prognoznog perioda.

Od 4. jula do kraja prognoznog perioda temperature će biti visoke, ali u granicama prosječnih, jutarnje u Bosni od 13 do 17, u Hercegovini oko 20 °C, a očekivane dnevne temperature u Bosni između 24 i 29, u Hercegovini do 33 °C.


(Patria/Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.