1.2.2023. 8:42
0
Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -11 stupnjeva, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Livno -8, Bugojno i Drvar -7, Sarajevo -6, Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg, Stolac i Zenica -4, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica -2, Doboj 0, Bijeljina, Mostar, Trebinje i Tuzla 1, Zvornik 2, Gradačac i Neum 4 stupnja.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima prolazno slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 11 stupnjeva.

U Sarajevu se, prema prognozi FHMZ-a, očekuje umjereno oblačno vrijeme. Krajem dana, može pasti malo kiše ili susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 3 stupnja.

Za sutra je u našoj zemlji prognozirano pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 13 stupnjeva.

U petak u Bosni i na sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Prvog dana vikenda umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.