22.3.2023. 13:15
0
Stiže nam nova promjena vremena: Za vikend ponovo hladno
Jutros je pretežno oblačno u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. U ostalim područjima je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Bugojno, Drvar i Livno 0; Sanski Most 2; Bihać i Ivan Sedlo 3; Široki Brijeg i Zenica 4; Sarajevo i Stolac 5; Banja Luka 6; Doboj i Tuzla 7; Trebinje 8; Mostar 9; Gradačac i Neum 12°C.

Danas se u Bosni očekuje djelomično vedro vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U četvrtak se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U petak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Prvog dana vikenda u Bosni je prognozirano pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U nedjelju sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.