19.1.2024. 11:19
0
Snijeg pada u Prijedoru, Cazinu, Gradačcu: Zahlađenje stiže i u ostatak BiH
U Bosnu i Hercegovinu je stigao novi snijeg. Kako se može vidjeti na fotografijama stanovnika sjevernih dijelova BiH, snijeg je počeo intenzivno da pada u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima naše zemlje.

- Zbog zimskih uslova vožnje u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U ostatku naše zemlje još uvijek se saobraća po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama.

U narednim satima se očekuje zahlađenje i u ostatku zemlje sa kojim će kiša postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg u većini krajeva. Nešto obilniji snijeg očekuje se preko zapadne, centralne i istočne Bosne gdje će se do jutarnjih sati sutrašnjeg dana formirati snježni pokrivač većinom 5-15, na planinama 20 cm. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne manje količine snijega, samo dekorativno.

Večeras će snijega biti i na sjeveru Hercegovine uz lokalno spuštanje snježne granice i do nižih krajeva, najprije istočne Hercegovine. Ipak, u onim najnižim područjima juga Hercegovine uglavnom bez snijega.



(Ajdin B.)

BiHSnijeg
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.