24.8.2016. 15:15
0
Američki "SB Nation" odlučio: Hrvatska opasnost za NBA zvijezde u Tokiju za četiri godine, Srba i Španaca nema "na mapi"
Ugledni američki košarkaški portal SB Nation naveo je četiri reprezentacije koje bi mogle ugroziti američki košarkaški Dream Team u lovu na njihovo četvrto uzastopno olimpijsko zlato, a to će pokušati na Olimpijadi u Tokiju za četiri godine, prenosi N1.

Piše: Haris Ahbabović

Jedna od reprezentacija koja bi NBA zvijezde mogla zaustaviti na putu do nogo zlata je selekcija Hrvatske. SB Nation kao glavnu zvijezdu Hrvatske vidi Bojana Bogdanovića, koji će za četiri godine imati 31 godinu, a pored njega će tu vjerovatno biti Mario Hezonja i Dario Šarić.

"Šarić je, iako igra na poziciji četvorke, pokazao nevjerojatan talenat za razigravanje, a Hezonja ima izvanredan potencijal kao šuter i strijelac'', stoji u analizi.

''Tu je također Dragan Bender, četvrti izbor NBA drafta, koji će u Tokiju imati 22 godine i već nekoliko NBA sezona iza sebe. Hrvatska može računati i na 19-godišnje centra Ivicu Zubca i Antu Žižića, koji su također izabrani na draftu."

Ovaj portal kao potencijalnu opasnost za Dream Team ne vidi u selekcijama Španije i Srbije, koje je ove godine Amerika pobijedila u polufinalu, odnosno finalu.

Podsjećanja radi, čuveni Dream Team sa OI u Barceloni 1992. godine igrao je u finalu upravo protiv selekcije Hrvatske, koja je tada u svojim redovima imala Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Dinu Rađu i mnoge druge velikane hrvatske košarke.

Pored spomenute Hrvatske, SB Nation kao glavne konkuretne Amerikancima vide u reprezentacijama Francuske, Australije i Kanade.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.