27.4.2017. 9:26
0
Drama u NBA: Bullsi vodili 2:0 protiv Celticsa, a Boston nakon toga preokrenuo na 3:2
Košarkarši Washington Wizardsa i Boston Celticsa ostvarili su prednost nad protivnicima u serijama koje se igraju na četiri pobjede prve runde playoffa sjevernoameričke NBA lige.

Nakon pobjeda na domaćem terenu Boston je poveo protiv Chicago Bullsa s 3:2, a istim rezultatom u seriji Washington je poveo protiv Atlanta Hawksa. 

U domaćoj pobjedi protiv Bullsa (108:97), Celticse su predvodili Isaiah Thomas i Avery Bradley, obojica sa po 24 poena. U timu Chicaga istaknuo se veteran Dwyane Wade s 26 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Utakmicu su odlučile vezane tehničke greške Wadea i Robina Lopeza manje od pet minuta do kraja utakmice, koje su pomogle timu Bostona da ode na nedostižnu razliku (104:89). 

Bekovski par Washingtona John Wall i Bradley Beal kombinovano su postigli 47 poena u domaćoj pobjedi Wizardsa protiv Hawksa (103:99). 

Hawksima nije pomogao ni odlični Dennis Schroder koji je imao učinak od 29 poena i 11 skokova, a pogodio je pet šuteva za tri poena. Paul Millsap je dodao 21 poen i 11 skokova. 

- Rezultati:
- istok:
Washington Wizards - Atlanta Hawks 103:99
(Washington vodi u seriji s 3:2)

Boston Celtics - Chicago Bulls 108:97
(Boston vodi u seriji s 3:2).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.