12.1.2018. 9:50
0
NBA: Toronto deklasirao Cleveland
Košarkaši Toronto Raptorsa sinoć su deklasirali aktuelne viceprvake NBA lige Cleveland Cavalierse sa 133:99.

Nakon što su u ponedjeljak izgubili od Minnesote sa 129:99, Cavaliersi su sinoć upisali još teži poraz. Toronto im je "zabio" najviše poena od svih protivnika do sada, a treću uzastopnu utakmicu su primili 127 ili više poena, što ukazuje na ogromne probleme u odbrani viceprvaka. 

Toronto je došao do uvjeljive pobjede bez igrača iz početne postave - povrijeđenog Kyla Lowrija i suspendovanog Serga Ibake. Najbolji strijelac ekipe DeMar DeRozan postigao je samo 13 poena, ali istaknuo se rezervista Fred VanVleet koji je postigao rekord karijere s 22 poena. 

VanVleet je pogodio šest od osam šuteva za tri poena, dok je s druge strane plej Clevelanda Isiah Thomas promašio svih deset šuteva na koš u prvom poluvremenu. U timu Clevelanda najefikasniji je bio LeBron James s 26 poena. 

Rezultati: 
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 114:103
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 133:99
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 115:121
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 93:81

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.