3.9.2019. 19:44
0
Aco: Najbolji igrač NBA lige? Moj 40-godišnjak mu je isprašio gu*icu
Aco Petrović vodio je košarkaše Brazila do velikog iznenađenja u drugom kolu SP-a po skupinama.

Njegova momčad pobijedila je Grčku 79:78 za koju igra MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo, i tako s dvije pobjede u prva dva kola osigurao plasman u drugi krug.

Hrvatski stručnjak bio je uzbuđen nakon susreta i izjavio da je današnja pobjeda i utakmica razlog zašto svi vole košarku.

"Ova utakmica je razlog zašto svi toliko volimo ovu igru. Imamo 23-godišnjaka koji je MVP NBA lige. I, ko ga je zaustavio? 40-godišnjak (Alex Garcia, op. a.) koji mu je isprašio guzicu", rekao ja Aco Petrović nakon utakmice pa dodao:

"Ovo je bila historijska utakmica za Brazil. Bili su domaćin Olimpijskih igara 2016. godine i nisu imali uspjeha, tako da je današnja pobjeda za nas bila od ogromnog značaja. Odličan početak treće četvrtine pomogao nam je da preuzmemo kontrolu nad utakmicom", dodao je Petrović.

"Giannis je možda viši od mene, ali kad spusti loptu, ja sam viši od njega"

Jedan od junaka pobjede bio je spomenuti 40-godišnjak Alex Garcia.

"Giannis Antetokounmpo je viši od mene, ali kad spusti loptu, ja sam viši od njega. Bilo mi je teško braniti se protiv njega jer je atletičan, ali sretan sam što smo pobijedili", ističe Garcia, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.