22.5.2022. 8:43
0
Košarkaši Sparsa pobijedili Slobodu nakon produžetka
Košarkaši Sparsa s Ilidže ostvarili su sinoć pobjedu na gostovanju u Mejdanu nad Slobodom i to nakon produžetka rezultatom 86:77.

Utakmica je odigrana u okviru 6. kola Lige 6 Bosne i Hercegovine, a regularni dio završen je rezultatom 72:72. 

Produžetak su košarkaši Sparsa dobili 14:5.

Sloboda je na poluvremenu imala +12 (43:31), u jednom trenutku i +16, ali su gosti strpljivom igrom stigli zaostatak, preokrenuli i u produžetku došli do pobjede. 

Marko Ramljak je bio najefikasniji sa 27 poena, a Jakov Mustapić je postigao 21. Kod Slobode su najefikasniji bili Ibrahim Durmo sa 17, te Draško Albijanić i Đorđe Lelić sa po 13 postignutih poena. 

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa Široki je savladao Leotar 98:85. Borac i Igokea igraju u nedjelju s početkom u 21 sat. 



(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.