16.8.2016. 22:55
0
Selektor Srbije pred okršaj sa Hrvatima: Nema mjesta nekim patriotskim izjavama
Izbornik košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uoči četvrtfinala protiv Hrvatske na Olimpijskim igrama izjavio je da je taj susret od velikog značaja za obje selekcije i da nema mjesta za velike patriotske izjave.

"Mislim da više nema mjesta nekim velikim patriotskim izjavama. Mi smo fokusirani na našu igru, na našu ogromnu želju da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica, koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bit ćemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah", izjavio je Đorđević, prenosi Tanjug.

O tenzijama pred ovaj odlučujući duel Đorđević kaže da se ne treba osvrtati na prošlost.

"Sastali smo se pred Olimpijske igre na turniru u Cordobi, mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopće osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo prije 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama".

Prema njegovim riječima, Srbija i Hrvatska forsiraju potpuno drukčiji stil igre.

"Mi igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, s mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnoj kvaliteti, prije svega Bogdanovića i Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko natjecatlejsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač. Uz Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, prije svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate", poručio je srbijanski izbornik.

Susret Srbije i Hrvatske igra se u noći sa srijede na četvrtak po europskom vremenu, a pobjednik će se u polufinalu sastati s boljim iz ogleda Australije i Litve.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.