2.9.2016. 15:20
0
Mulaomerović nakon poraza od Rusije: Švedsku dočekujemo u dobroj atmosferi, nadam se da će dvorana protiv Švedske biti puna
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u dvorani ''Mirza Delibašić'' u Sarajevu igrati drugi meč kvalifikacija protiv selekcije Švedske.

Nakon teškog poraza u prvom kvalifikacionom meču u gostima protiv Rusije, najbolji bh. košarkaši pokušat će popraviti dojam protiv Švedske i upisati prvu pobjedu u kvalifikacionoj grupi C, kojom bi ostali u borbi za plasman na evropsko prvenstvo naredne godine. 

Selektor BiH Damir Mulaomerović naglašava da je atmosfera u reprezentaciji dobra uprkos porazu i snimku zabave bh. košarkaša koji se pojavio u bh. medijima uoči utakmice protiv Rusije. BiH će u meču protiv Švedske moći računati na kapitena Mirzu Teletovića, koji je utakmicu protiv Rusije propustio zbog zdravstvenih problema. 

- Ekipa Švedske je dosta dobra i nezgodna. Vraća nam se Mirza, koji je sjajno trenirao u posljednje vrijeme. Švedsku dočekujemo u dobroj atmosferi, nadam se da će dvorana biti puna. Ovi momci trebaju dobru atmosferu, želimo ostvariti pobjedu koja nam je prijeko potrebna. Protiv Rusije smo odigrali dobro prvo poluvrijeme. Bili smo fokusirani 20 minuta, imali smo dobru pripremu, ali jednostavno u drugom poluvremenu smo ušli u njihov ritam. Rusija ima igrače koji igraju u velikim klubovima i imaju veliki kvalitet na vanjskim pozicijama. Mislim da ovaj poraz nije realan, sve je loše završilo, međutim, ništa nije izgubljeno. Mislim da mi u svakom slučaju, uz sutrašnju pobjedu, imamo optimalne šanse za plasman na Eurobasket - izjavio je Mulaomerović na današnjoj konferenciji za medije. 

Naglasio je da mu je veliko zadovoljstvo što vodi reprezentaciju BiH, koja ima plejadu mladih igrača i okosnicu za budućnost. 

- Mislim da ni ostale reprezentacije nemaju ovakvu okosnicu, s mnogo mladih igrača. Uživam u svakom momentu s njima, uživam da ih vodim i uživam da ih treniram. Ne treba se Bosna i Hercegovina bojati za budućnost reprezentacije. Neću tražiti alibi jer su mladi. Mislim da je ispravno da im damo šansu i stojim iza svakog od njih. Imamo sjajnu atmosferu, nemamo nijedan incident na treningu među njima. Recimo, Musa je imao veliku minutažu protiv jedne Rusije - rekao je nekadašnji košarkaš. 

Osvrnuo se i na selekciju Švedske, koja je s bh. strategom Vedranom Bosnićem čvrsta i kompaktna ekipa koja igra timsku košarku uz nekoliko dobrih pojedinaca, te naglasio da će Mirza Teletović za sutrašnji meč biti u potpunosti spreman. 

- Švedska ima odličnu organizaciju i mi moramo maksimalno ozbiljno ući u utakmicu. Nadam se da ćemo uz dobru atmosferu i veliku motivaciju koju imamo biti sutra pravi. Mirza je potpuno spreman. On je odradio s našim kondicionim trenerom oko osam vrhunskih treninga, maksimalno je motiviran i sigurno da će sutra biti pravi, kao što je uvijek i bio. Radi se o jednom od najboljih košarkaša u historiji naše košarke - objasnio je Mulaomerović. 

Selektor BiH naglašava da BiH zbog visokog poraza protiv Rusije mora ići na najbolju drugu poziciju, za šta su dovoljne tri pobjede u preostalim utakmicama.

- Tri pobjede nas sigurno vode dalje. Zadnja utakmica bi trebala biti odlučujuća. Sigurno da nijedna utakmica neće biti laka, ali spremni smo na sve ove stvari. Znali smo šta nas čeka i s kakvim protivnicima igramo. Mislim da ova ekipa može sve napraviti i da možemo pobijediti Ruse u drugom meču. Vjerovaću u ove momke dokraja - zaključio je Mulaomerović. 

BiH i Švedska će odmjeriti snage sutra u dvorani ''Mirza Delibašić'' u Sarajevu u 20.15 sati.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.