4.3.2017. 23:02
0
Pobjeda košarkaša Sparsa
Košarkaši Sparsa su u posljednjem susretu 17. kola prvenstva BiH večeras u Sarajevu pobijedili ekipu Mladosti iz Mrkonjić-Grada sa 76:74 (27:22, 14:22, 21:12, 14:18).

Susret za domaći tim nije imao rezultatski značaj s obzirom na to da je već osigurao plasman u Ligu za prvaka. No, izabranici trenera Marka Trbića nisu dozvolili iznenađenje i uspisali su još jednu pobjedu koja ih je ostavila na drugoj poziciji na tabeli uoči posljednjeg kola prvog dijela prvenstva.

Većim dijelom susreta Spars je imao rezultatsku prednost, mada su gosti u nekoliko navrata uspijevali da pređu u vodstvo te na poluvrijeme odu s prednošću. No domaći igrači su odmah na početku treće četvrtine ponovo preuzeli igru i došli do prednosti koja je u 37. minuti Spars iznosila makismalnih 12 poena prednosti. Ipak, košarkaši Mladosti su u finišu serijom od 9:0 opasno zaprijetili, ali nisu imali vremena za preokret. 

Najefikasniji u redovima domaćih bili su Maksim Kovačević sa 17 i Refik Bašić sa 16 poenadok su goste predvodili Arsenije Vučković i Bojan Stanojević sa po 19 poena.

(Fena/Alen Avdić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.