28.7.2017. 14:50
0
Vujošević: Ovi momci su jedino što BiH ima, samo su oni bili spremni igrati
Uoči početka pretkvalfikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u košarci, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili selektor naše reprezentacije Duško Vujošević, kapiten Adin Vrabac i Markus Lončar, piše agencija Patria.

Selektor Vujošević je na početku istakao da se ne treba vraćati na ono što je bilo s otkazima glavnih igrača, već da se treba okrenuti realnosti i pokušati napraviti rezultat s igračima koje ima na raspolaganju.

- Oni koji su se odazvali pokazali su veliku želju, naporno su radili svaki trening. Vrijeme kad se održavaju pripreme zahtjeva jednu veliku žrtvu, ne treba gubiti vezu s realnošću. Ekipa je dosta oslabljena, ali šta je tu je. Ovo je jedino što BiH ima u ovom trenutku, jer su jedino oni bili spremni igrati, ali ne treba otvarati neke frontove i zatvarati vrata onima koji bi eventualno u budućnosti promijenili mišljenje i zaigrali za reprezentaciju – istakao je Vujošević.

Selektor je istakao kako se radi o mladim i neiskusnim igračima koji baš zbog toga zaslužuju punu podršku javnosti.

- Nosimo breme neiskustva, ali ovi momci zaslužuju podršku, jer su mladi i treba im. Svojim odnosom na treningu kod mene su zaslužili i da im progledam na neke greške, jer one su posljedica neiskustva – kazao je Vujošević.

Vujošević je istakao kako je Švedska, naš prvi protivnik u kvalifikacijama, favorit, ali da to ne mora ništa značiti.

- Oni su favoriti na svom terenu, a mi bi napravili veliku stvar sa iznenađenjem. Kada se završi utakmica, mora se završiti i sca priča o njoj. Nema produženog eha. Generalno, mi smo bez pravljenja alibija – istakao je selektor naše reprezentacije.

Kapiten Adin Vrabac je istakao kako je atmosfera u reprezentaciji sjajna. Da su na okupu uglavnom mladi igrači koji za mjesec dana, koliko su zajedno na pripremama, nisu imali niti jedan problem.

- U timu je dobra atmosfera, dobro radimo mjesec dana, to se već isplaćuje. Doći će neki rezultat. Počeli smo se spremati za Šveđane, ali će i oni biti spremni. Imat ćemo energije da se pokažemo i odigramo maksimalno. Velika je odgovornost biti kapiten reprezentacije – poručio je kapiten Vrabac.

Markus Lončar je istakao kako su igrači fizički itekako spremni za sve napore koji su pred njima.

- Atmosfera je zaista dobra, pripremne utakmice smo lomili u drugom poluvremenu, dobro smo fizički spremni. Bilo bi dobro i lijepo da u Švedskoj pobijedimo. Bilo bi nam lakše da nastavimo kvalifikacije – kaže Lončar.

Reprezentacija BiH prvu utakmicu pretkvalifikacija igra 2. avgusta u Švedskoj, a tri dana kasnije u Skenderiji dočekuje Slovačku. Pored njih, u našoj grupi se nalazi još Armenija, a plasman dalje osigurat će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Prije konferencije za medije, potpredsjednik KS BiH Sejo Bukva potpisao je sponzorski ugovor s proizvođačem sportske opreme No1, koji će u narednom periodu odjevati opremom sve selekcije.

(NAP/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.