3.8.2017. 10:43
1
Krupalija: Mlada smo reprezentacija, ne treba momcima zamjeriti na porazu
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je porazom od selekcije Švedske u Norrkopingu (81:73) započela pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019.

Nekadašnji reprezentativac BiH, a sada direktor Košarkaškog kluba Bosna Royal Damir Krupalija zadovoljan je igrom mladih bh. košarkaša i naglašava da im ne treba zamjeriti na porazu. 

- Izgubili smo od Švedske na sitnicama i početničkim greškama, a to se ovim momcima ne može zamjeriti. Velika većina naših košarkaša nema mnogo utakmica u nogama, tako da je normalno da se greške dešavaju. Ovo je veliko iskustvo za sve njih i ja sam uvjeren da će igrati sve bolje - rekao je Krupalija u izjavi za Fenu. 

Ističe da je stovrena odlična baza za pravljenje reprezentacije BiH koja tek kroz nekoliko ciklusa treba dostići svoj vrhunac.

Podmlađena reprezentacija BiH u pretkvalifikacije je ušla bez nekoliko standardnih reprezentativaca, a prije svega NBA zvijezda Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića. 

Krupalija smatra da se svaki košarkaš treba odazvati pozivu u reprezentaciju ukoliko je to u mogućnosti, ali da BiH mora dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat sa snagama kojima trenutno raspolaže. 

- Sigurno je da bi smo bili mnogo snažniji tim barem s jednim od njih dvojice. Njihov kvalitet bi donio prevagu u sinoćnjoj utakmici kao i u ostalim mečevima kvalifikacija. Teletović je dao nekih 14 godina reprezentaciji i možda on ima veće opravdanje da se ne odazove, dok Nurkić ukupno ima desetak zvaničnih utakmica u dresu BiH. Moramo se pomiriti da ih nema i dati šansu momcima koji su tu - rekao je Krupalija. 

BiH narednu pretkvalifikacionu utakmicu igra u subotu u Sarajevu protiv Slovačke. Krupalija vjeruje da će od tog meča mnogo toga ovisiti za selekciju BiH. 

- Vidjeli smo sinoć da možemo dobiti Švedsku, pogotovo ako bude dobra atmosfera na domaćem terenu. Armenija mi je nepoznata selekcija, a Slovaci će igrati s iskusnim igračima koji iza sebe imaju mnogo više utakmica od naših košarkaša. Mislim da se to može pokazati kao ključna utakmica protiv iskusnog protivnika - objasnio je bivši košarkaš. 

Utakmica BiH - Slovačka će biti odigrana u dvorani ''Mirza Delibašić'' KSC Skenderija, u subotu, 5. augusta, s početkom u 20 sati. 

(Fena / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.