13.2.2018. 16:20
0
Džanan Musa dobio hrvatsko državljanstvo
Košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine i ekipe “Cedevite”, Džanan Musa, dobio je hrvatsko sportsko državljanstvo.

Musa dobija igračko državljanstvo i više nije stranac, tako da je to odlična vijest. Ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu”, kazao je trener Jure Zdovc.

Džanan Musa je u Cedevitu stigao prije tri godine iz sarajevskog Koša nakon fenomenalno odigranog Evropskog prvenstva za kadete na kojem je BiH postala prvak Evrope, a on MVP turnira.

“Ja sam jako sretan i zadovoljan zato što sam došao do već treće-četvrte sezone u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario”, kazao je Musa.

Musa će ostati reprezentativac Bosne i Hercegovine i dobivanje sportskog državljanstva neće promijeniti njegov status u bh. reprezentaciji.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.