23.2.2018. 22:30
0
Tuzlanke „napala“ gripa, ali vjeruju u uspjeh protiv Livna
U okviru 17. kola prvenstva BiH za košarkašice, u Tuzli se sastaju Jedinstvo Piemonte i ekipa Livna.

Tuzlanke su doživjele dva uzastopna poraza, od kojih u prošlom kolu protiv Play Offa sa 96:63, ali unatoč tome priželjkuju kraj serije poraza i petu prvenstvenu pobjedu. 

Motiv više za revanš narednim protivnicama je prvi poraz koji su doživjele u dosadašnjim susretima sa igračicama Livna. 

U decembru prošle godine Tuzlanke su ostale 'kratke' za 19 poena (74:55), što je u medijima izazvalo dosta kritike. 

- Imali smo poteškoća zbog bolesti pojedinih igračica, koje je „napala“ gripa. Naša kapitenica Jasmina Ahmetbegović bila je bolesna cijelu sedmicu, a u prošlom kolu igrala je pod temperaturom. Kaskali smo u trenažnom procesu, ali se nadam da će do utakmice biti sve u redu - izjavio je danas na konferenciji za novinare Mirza Oštraković, trener tuzlanskih košarkašica.

Ekipu Livna ocjenjuje mladom i poletnom, ali ne i bezazlenom na parketu. Ipak, optimist je i nada se povoljnom rezultatu.

- Vjerujem da imamo „mrvicu“ iskustva više od njih i da ćemo na parketu posao odraditi kako treba - zaključio je trener Tuzlanki.

Utakmica Jedinstvo Piemonte - Livno igra se u nedjelju od 17 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.