12.9.2018. 21:30
0
Nurkić najavljuje žestoku borbu
Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje jedan od ključnih mečeva u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Iako je ovo tek prvo kolo posljednje faze kvalifikacija, ishod meča protiv Finske na gostovanju u Espu značajno bi mogao utjecati na konačan plasman u grupi K iz koje će tri prvoplasirane selekcije putovati na SP.

Najbitnija faza

Izabranici selektora Jasmina Repeše jučer su preko Istanbula otputovali u Finsku, gdje će sutra (18 sati) odmjeriti snage sa domaćom selekcijom.

Iskusni stručnjak, koji je prihvatio ponudu Košarkaškog saveza BiH da vodi “Zmajeve” u dva septembarska meča (Finska, Češka) nakon odlaska selektora Duška Vujoševića i njegovog zamjenika Mensura Bajramovića, vjeruje da naša ekipa, uprkos kratkom vremenu za pripreme, relativno spremna dočekuje predstojeće duele.

- Ulazimo u najbitniju fazu, finalizaciju priprema za utakmice protiv nimalo laganih protivnika. Mislim da smo i na tom planu mnogo napravili i da prilično spremni čekamo utakmice - kazao je Repeša, zahvalivši se igračima na radu u pripremnom periodu.

Dobro se poznaju

Reprezentaciju BiH predvodit će NBA zvijezda Jusuf Nurkić, koji također ističe da se ekipa dobro spremila i najavljuje veliku borbu.

- Dat ćemo sve od sebe i to je ono što možemo obećati - kazao je Nurkić, naglasivši mu je uživanje raditi s Repešom, s kojim je ranije sarađivao i u zagrebačkoj Cedeviti.

- Mi se poznajemo još iz Cedevite, tako da znamo šta možemo očekivati jedan od drugog - ističe Nurkić, prenosi Avaz Sport.

Bh. košarkaše u grupi K očekuje i dvomeč sa Bugarskom.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.