15.9.2018. 13:59
0
Reprezentativci BiH podržali osnovce i srednjoškolce u uličnoj košarci
Ispred BBI Centra u Sarajevu počeo je S.ketch Street Basketball 2018, osmo takmičenje u uličnoj košarci za osnovce i srednjoškolce, piše Scsport.
Na turniru će učestvovati preko 50 ekipa iz 22 osnove i srednje škole, a naši košarkaški reprezentativci pridružili su se školarcima na terenu.

Bila je to jedinstvena prilika učesnicima i posjetiocima turnira da upoznaju svoje košarkaške idole, da dobiju njihov autogram, pred nedjeljnu utakmicu BiH – Češka u Skenderiji. Nekoliko trenutnih reprezentativaca je i nastupilo na S.ketch Street Basketballu kada su bili mlađi.

Među našim košarkašima bio je i selektor Jasmin Repeša koji je još jednom analizirao poraz u Finskoj, u sklopu kvalifikacija za SP.

“Objektivno, imali smo puno problema u pripremi utakmice. U prvoj četvrtini izgubili smo već devet lopti, jer igrači igraju pozicije koje nikada nisu. Musa je preko 30 minuta morao biti playmaker, a izostanak Gordića je veliki hendikep, ali šta je tu je”, rekao je Repeša dodavši:

“Žao mi je što nismo defanzivno odreagovali ranije kao što smo u zadnjoj četvrtini i ta posljednja dionica je primjer kako trebamo sutra početi. Pozitivno je što se nismo predavali i da smo se vratili iz totalno izgubljene utakmice, te smo bili u situaciji da je okrenemo na našu stranu i to je za pohvalu”, jasan je selektor.

Vremena za osvrtanje nema previše, jer već sutra (20 sati) čeka nas novi izazov. U Skenderiji gostuje Češka.

“Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da bodre ove momke, a vratit ćemo im velikom željom i voljom, te se nadam da ćemo doći do toliko željene pobjede.”

Jedan aktuelni i jedan bivši NBA košarkaš, Tomas Satoransky i Jan Vesely, predvode neugodne Čehe, koji su sjajna ekipa. Izvjesno je da nas čela težak zadatak, jer samo nas pobjeda ostavlja u trci za Mundobasket.

“Oni sjajno trče, na otvorenom terenu su fantastični. Poznajemo ih dobro i moramo biti pažljivi, jer su kvalitetno pokriveni na svim pozicijama, a na nama je da damo sve da dobijemo utakmicu”, istakao je Repeša.

Kapiten Elmedin Kikanović kaže da nam je nedosostajalo više agresivnosti u igri protiv Finske.

“Bili smo upozoreni kako Finska igra i da je to ekipa koja živi od šuta za tri poena i od tranzicije. Nismo bili dovoljno agresivni i dopustili smo im dosta otvorenih šuteva, dok u napadu nismo dobro kontrolisali loptu. Na kraju smo se uspjeli vratiti, ali nismo imali dovoljno snage za preokret“, rekao je Kikanović, dodavši:

“Češka je drugačije posložena ekipa, koja dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede nad Rusijom. Moramo pojačati agresiju u igri i to mora biti na nivou tokom cijelog meča. Oni su atletski dobri, imaju visoke igrače u reketu i morat ćemo ih iskontrolisati u tom segmentu”, zaključio je naš kapiten koji je još jednom pozvao navijače da podrže Zmajeve.

“Pobjedom se vraćamo u trku za SP, potrebna nam je podrška i energija navijača da dođemo do važnog trijumfa.”

(NAP/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.