31.10.2018. 13:59
0
Jusuf Nurkić poručio: Veliki problem za sport je ovaj naš Dejtonski sporazum gdje sve mora biti u nekom trojstvu
Centar Portlanda i bh. reprezentativac, Jusuf Nurkić, dao je intervju sa Sport Klub u kojem je govorio o NBA ligi, Portland TrailBlazersima, ali i reprezentaciji BiH.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Nurkić ima velika očekivanja od nove sezone u NBA ligi, a njegov Portland je jedan od kandidata za najbolje pozicije na Zapadu.

"Reprezentacija BiH se teško može porediti sa reprezentacijama Srbije ili Hrvatske, jer mi nemamo uslove u reprezentaciji, mnogo je problema u samom savezu. Moramo da krenemo od same nule, od Mirze Teletovića koji želi da probudi ljude tamo. Niko ne profitira od ovoga što radi FIBA, pa ni sama FIBA", rekao je Nurkić.

"Jasmin Repeša je dugoročno dobro rješenje, ali kratkoročno nije. Promijenili smo toliko trenera u reprezentaciji i to je nemoguće. Treba nam neko dugoročno rješenje. Mnogo je mladih momaka koji tek treba da dobiju šansu. Mnogo je problema kod nas, nemamo trenera dva dana pred okupljanje, pa se onda saberemo svi u Finskoj, teško je igrati u takvim okolnostima", rekao je Jusuf Nurkić.

Nurk se osvrnuo i na Džanana Musu, koji je odnedavno u NBA ligi.

"NBA je neka drugačija vrsta svega, već sam pričao s Džananom. Tranzicija je jako bitna za njega, nikad se ne zna kad ćeš dobiti priliku, uvijek moraš biti spreman. Generalno je najbitnija fizička sprema, oni kada vide to, oni znaju da si spreman. Musa ima odličnu situaciju, jer je Brooklyn jako mlada ekipa, te imaju plan da prave jednu ozbiljnu ekipu za budućnost. Za Musu se nije moglo bolje dogoditi od Netsa", rekao je centar Portlanda.

"Borićemo se protiv svega, ali do nekih boljih vremena i lidera. Veliki problem za sport je ovaj naš Dejtonski sporazum gdje sve mora biti u nekom trojstvu", rekao je na kraju Nurkić.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.