10.1.2019. 22:47
0
Sparsima bh. derbi ABA 2 lige: Kenan Bajramović postigao 18 poena i uhvatio 10 skokova
U bh. derbiju košarkaške ABA 2 lige Sparsi su u Mostaru pobijedili Zrinjski rezultatom 83:68.

Gosti iz Sarajeva bili su dominantni u svim segmentima igre, a ozljedama izranjavani košarkaši Zrinjskog tek su u kraćim segmentima utakmice uspijevali parirati.

Sparsi su posebice bili dominanti u skoku te su na kraju imali čak 13 više uhvaćenih lopti – 45 na prema 32 skoka.

Do pobjede je Sparse predvodio Kenan Bajramović sa 18 poena i 10 skokova, Adin Vrabac pridodao je 16 poena i 10 skokova.

U redovima domaćih Marko Ramljak ubacio je 21 poen i uhvatio 7 skokova, Aleksandar Sokolović i Marko Ljujuić ubacili su po 13 poena.

Nakon trijumfa u Mostaru Sparsi imaju omjer pobjeda i poraza 10-5 te su na trećem mjestu s velikim izgledima da zaigraju u doigravanju.

Zrinjski je deseti s 5 pobjeda i 10 poraza.

Za sedam dana Zrinjski gostuje u Skopju kod MZT-a, a Sparsi dočekuju Split.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.