19.1.2019. 8:28
0
Jusuf Nurkić odigrao još jednu vrhunsku utakmicu
Portland je rutinski ostvario novu pobjedu, u Moda Centeru stradao je New Orleans, 128:112, uz još jednu sjajnu partiju Jusufa Nurkića.

Može se reći da su Trail Blazersi iznenađujuće lako došli do trijumfa protiv ekipe koja ih je s glatkih 4-0 izbacila u prošlosezonskom play-offu.

Najvećim dijelom meča imali su više nego pristojnu prednost i bez većih poteškoća upisali trijumf kojim su se učvrstili na četvrtoj poziciji Zapada.

Nurkić je zabilježio novi double-double učinak, za 26 minuta u igri upisao je 15 poena, 12 skokova, 5 asistencija i 2 blokade.

Najefikasniji kod Blazersa bili su Damian Lillard (24 poena), CJ McCollum i Jake Layman (po 20), kod poraženih prolaznu ocjenu zavrijedili su tek Anthony Davis (27 poena, 7 skokova) i Jrue Holiday (20 poena, 6 asistencija).


(Patria/Admir Oručević)

NBANurkic
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.