13.4.2019. 9:30
0
Crvena zvezda razbila Budućnost i povela u finalu ABA lige sa 1:0
Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Budućnost 91:72 (18:20, 27:22, 20:10, 26:20) u prvom susretu finala regionalne ABA lige.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, treća i četvrta četvrtina u potpunosti su pripale domaćim košarkašima koji su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu od 19 poena razlike.

Zvezdu je do pobjede predvodio Billy Baron s 19 i Ognjen Dobrić s 12 poena, dok je u redovima branitelja naslova pobjednika ABA lige Norris Cole ubacio 18 poena. Cole je bio jedini košarkaš s dvoznamenkastim učinkom u redovima Budućnosti.

Drugi susret finalne serije koja se igra na tri pobjede na rasporedu je u nedjelju, 14. travnja, ponovno u Beogradu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.