27.1.2020. 22:24
0
NBA 2K20 odao je počast poginulom Kobeu Bryantu
Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant poginuo je jučer u padu helikoptera zajedno s još osmero ljudi, uključujući i njegovu 13-godišnju kćerku.

Taj tragični događaj potresao je čitav svijet, ne samo sportski, a Bryantova smrt obilježena je odavanjem počasti u košarkaškoj videoigri NBA 2K20. Naime, na samom ulasku u igru igrače od danas dočekuje gornja slika.

Ovime se ekipa 2K Sportsa oprašta ne samo od velikog košarkaša nego i s čovjeka kojime su surađivali niz godina. Kobe Bryant bio je košarkaš koji je nekoliko puta bio na naslovnici igara iz NBA 2K serijala. Prvu naslovnicu dobio je u standardnom izdanju NBA 2K10, a u NBA 2K17 bio je na naslovnici posebnog Legend izdanja. Iste godine sudjelovao je i u snimanju promotivnih materijala za MyCareer mod u toj igri.

Počast pokojnom Bryantu u NBA 2K20 odali su i sami igrači koji se spontano okupljaju unutar igre noseći dresove i opremu LA Lakersa, tima u kojemu je Bryant proveo cijelu svoju karijeru, prenosi noob.ba.

Slika


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.