26.3.2020. 14:40
0
U 54. godini života preminuo Nekadašnji košarkaš i trener Kakanja Jakub Genjac
Nekadašnji košarkaš i trener Kakanja Jakub Genjac (1966), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici Zenica 54. godini života - potvrdio je Feni Samir Lušija, njegov nekadašnji saigrač i prijatelj.

Genjac je igračku karijeru počeo u matičnom Kaknju, nastavio u zeničkom Čeliku, s kojim je 1990. godine izborio prvi i jedini plasman tog kluba u Prvu ligu bivše Jugoslavije. Nakon Čelika, između ostalog, nosio je dres hrvatskih klubova Kvarnera iz Rijeke i Splita. Bio je i trener seniorske ekipe Kaknja, s kojim je izborio plasman u elitni razred bh. košarke, a u zadnje je vrijeme bio trener mlađih uzrasta KK BIG iz Visokog.

-Nažalost, naš je Jakub izgubio bitku s teškom bolešću. U ovom trenutku ne znamo kada će biti dženaza - kaže Lušija, koji napominje da zbog vanredne situacije zbog koronavirusa neće biti moguće da posljednjem ispraćaju ovog poznatog sportiste prisustvuju svi koji bi željeli.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.