3.9.2020. 12:17
0
Kakva dramatična noć u NBA ligi: Butler pogodio slobodna bacanja za pobjedu, Thunder imao šut za dobijanje serije, ali sve uprskao
U NBA ligi, najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, sinoć su odigrane dvije veoma dramatične i uzbudljive utakmice.

Piše: Haris Ahbabović

Prvo su na parket izašli košarkaši Milwaukeeja i Miamija, a na kraju je opet slavio Heat sa 116:114 i tako poveo sa 2:0 u seriji polufinala Istoka.

Utakmica je odlučena doslovno nakon isteka posljednje sekunde, kada je Jimmy Butler realizovao dva slobodna bacanja nakon prekršaja Giannisa Antetokounmpa. Malo prije toga, sudije su dosudile nepostojeći faul u korist Bucksa, a Khris Middleton je realizovao tri slobodna bacanja.

Najbolji kod Miamija je bio slovenački košarkaš, Goran Dragić, koji je postigao 23 poena, a tome je dodao još pet skokova i četiri asistencije. Giannis je bio najbolji kod Bucksa sa 29 poena i 14 skokova.

U drugom meču večeri, Houston je pobijedio Oklahomu u sedmoj utakmici prve runde Playoffa. Rocketsi su slavili sa tijesnih 104:102, iako je Thunder imao šut za pobjedu i prolazak u polufinale, ali nisu uspjeli organizovati napad kako treba.

Gordon i Covington su kod Houstona ubacili po 21 poen, a loše šutersko veče imao je James Harden koji je u nekoliko navrata "ispaljivao cigle" ka košu OKC-a. Najbolji kod Thundera je bio Chris Paul sa 19 poena, 11 skokova i 12 asistencija, a priključio mu se i Luguentz Dort sa 30 poena.

Houston će u polufinalu Zapada igrati protiv LA Lakersa i ta serija počinje sutra navečer.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.