20.2.2021. 13:50
0
Hoće li Vijeće ministara nagraditi košarkašice BIH
Vlatko Glavaš, zastupnik DF-a u Predsatvničkom domu PSBiH zatražio je putem zastupničke inicijative da Vijeće ministara BiH nagradi košarkašice BiH.

“Povodom velikog uspjeha košarkašica Bosne i Hercegovine i plasmana na Eurobasket nakon 22 godine, predlažem nadležnom ministarstvu i Vijeću ministara BiH da ovaj uspjeh adekvatno valorizira“, naveo je Glavaš.

Podsjećamo, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se nedavno nakon 22 godine plasirala na Evropsko prvenstvo! 

Učinile su to u Orenburgu na posljednjem “bubble” turniru za odlazak na Eurobasket pobijedivši selekciju Švicarske, rezultatom 67:62. Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina prvi put poslije 1999. godine odlazi na Eurobasket, koji će se od 17. do 27. juna igrati u Španiji i Francuskoj.

Najefikasnija u našoj reprezentaciji tada je bila Courtney Hurt sa 30 poena, dok je Melisa Brčaninović postigla 14 poena.

Naša reprezentacije je ovom pobjedom osigurala drugo mjesto u grupi, a zahvaljujući trijumfu nad Rusijom sigurno ćemo biti među pet najboljih drugoplasiranih ekipa iz devet grupa, što nam je i donijelo plasman na Eurobasket.


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.