5.3.2021. 12:15
0
Pandža: Mi smo hit ove sezone
Čelik zbog više odigranih utakmica od Sparsa i Širokog, sutrašnji derbi 20. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše protiv sarajevske Bosne Royal dočekuje s liderske pozicije.

Zeničani (omjer 11-6), koji su u seriji od šest uzastopnih pobjeda, kao i Široki (11-5) i Sparsi (11-3), imaju po 11 pobjeda, ali Široki ima jednu a Sparsi tri utakmice manje odigrane. Čelik je protiv Bosne, rezultatom 78:76, dobio i prvi ovosezonski meč, koji je odigran u okviru 7. kola.

- Ovo je klasik bh. košarke. Izuzetno snmo motivirani da nastavimo svoj niz, koji je sjajan. U vrhunskoj smo formi, međutim, imamo malih problema zbog stomačne viroze. To nam utječe na trenažni proces pa ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu sutra izići. Međutim, koji god igrač bude spreman, dat će maksimum da nastavimo taj niz. Mi smo u poziciji za borbu za Ligu prvaka i primorani smo da pobjeđujemo - istakao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Josip Pandža.

Možda je, kazao je Pandža, prerano da Čelik u debitantskoj sezoni na povratku u bh. košarku stoji tako dobro na tablici, ali je uvijek dobro pobjeđivati.

- Sigurno je da smo mi hit ove godine. Što se tiče Bosne, tri igrača: Pašalić i Sokolović, Hadžifejzović, istakao bih kao veliku prednost Bosne. Iskusni su, kvalitetni, imaju evropske karijere i mogu nastupati u većini evropskih klubova. Moramo biti skoncentrisani cijelim tokom utakmice, jer svaki pad mogu da nas kazne - upozorava Pandža.

Ponovo je upitan nastup Ermina Dedića, koji nije igrao ni u prošlom kolu i pobjedi u gostima kod Kaknja (93:58), a upitni su i Srđan Gavrić i Anes Podojak, koji su imali iste probleme, ali misli da će biti spremni.

Plejmeker Meris Bećirević, koji s Podojkom, kako je napomenuo Pandža, čini najmlađi tandem u ligi na toj poziciji, u Zenicu je stigao upravo iz Bosne.

- Prošle sam godine igrao za Bosnu u A1 ligi. Sjećam se derbija ovdje, kada je bilo tri-četiri hiljade ljudi. Meni, kao igraču, bilo je lijepo igrati tu utakmicu. Sutra se nadamo pobjedi, jer sve je u našim rukama. Dobro trenirano, dobra je atmosfera nakon šest vezanih pobjeda - kaže Bećirović, koji napominje da je prednost zeničkog tima u odnosu na sarajevski kontinuitet i uigranost, jer je Bosna dosta mijenjala.

Član Uprave Čelika Kenan Uzunović istakao je da su pokušali dobiti saglasnost Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK da, u skladu s dozvolom Košarkaškog saveza BiH, dozvole prisustvo navijača u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", ali da zbog pogoršane epidemiološke situacije još nisu dobili dozvolu za prisustvo navijača utakmicama.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.