16.6.2021. 10:16
0
Nikola Jokić odlučio: Neću igrati za Srbiju ovog ljeta
Najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić ovog ljeta neće igrati za reprezentaciju Srbije.

Centar Denvera objasnio je razloge odsustva iz nacionalnog tima.

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopćim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubijeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima donijeti mnogo radosti - rekao je Jokić.

Nekadašnji centar Mege ove sezone u dresu tima iz Kolorada nije propustio nijedan meč ligaškog dijela sezone, od ukupno 72 utakmice, a u Play off-u je odigrao još 10 duela i u svim mečevima je bio starter.

Ovo je druga prilika da Jokić propušta veliko takmičenje, prvi put je to učinio 2017. godine, kada nije igrao na Eurobasketu.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.