23.6.2021. 16:53
0
Mogu biti i prvakinje Evrope, ali podrške nema: "Zmajice" bez nagrade za historijski uspjeh bh. sporta
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš, koji sada obavlja funkciju zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nedavno je podnio inicijativu o nagrađivanju ženske košarkaške reprezentacije naše zemlje koja danas igra utakmicu četvrtine finala Evropskog prvenstva protiv Francuske.

Ubrzo je stigao odgovor na Glavaševu inicijativu koji je, u najmanju ruku, sramotan. Košarkašice naše zemlje neće biti nagrađene za historijski uspjeh bh. sporta, pa čak i da budu prvakinje Evrope. 

- Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je u Nacrtu zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu planiralo određena sredstva namijenjena za područje sporta koja će po usvajanju istog biti rasporedena sportskim subjektima kroz grant ''sufinanciranje sportskih manifestacija''. Osim spomenutog granta ''Sufinanciranje sportskih manifestacija'' Ministarstvo civilnih poslova BiH ne raspolaže drugim sredstvima namijenjenim za sufinanciranje sporta u Bosni i Hercegovini. Napominjemo da je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine kroz grant ''Sufinanciranje sportskih manifestacija'' za 2020. godinu, dodijelilo Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine iznos od 50.000,00 KM, odgovor je na Glavaševu inicijativu. 

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.