26.6.2021. 22:56
0
Komšije večeras slave - Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!
Srbija je u polufinalu poslije velike borbe savladala Belgiju 74:73, prenosi b92. U finalu će igrati protiv Francuske u nedjelju.

Na kraju treće četvrtine bilo je samo +1 za Belgiju, zahvaljujući Sonji Vasić, koja je u posljednjem napadu poentirala, prenose srbijanski mediji. Odgovornost u igri preuzela jr Sonja Vasić i igrala je fantastično, a pridružila joj se i Nevena Jovanović. Nakon toga je Srbija na pet minuta do kraja imala koš prednosti.

U odbrani su sve igrale odlično, posebno Jelena Bruks na protivničkim centrima.
Reprezentaciju Srbije na eurobasketu su do pobjede predvodile Sonja Vasić sa 16 i Aleksandra Crvendakić sa 15 poena. Po 9 su dodale Nevena Jovanović i Tina Krajišnik, dok je 8 ubacila Ivon Anderson u toku igre koja ih je odvela u finale. Kod Belgije su se istakle Aleman sa 18 i Deler sa 14 poena. Igračica Kim Mestdag je dodala 11 poena.

U finalu igraju Srbija i Francuska, u terminu od 21 sat.

(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.