26.8.2021. 13:54
0
Košarkašice BiH u prvom kolu kvalifikacija dočekuju Belgiju
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) obavijestila je nacionalne saveze o rasporedu utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo košarkašica, koje će se održati 2023. godine u Sloveniji i Izraelu.

Susreti će se igrati u okviru tri prozora (po dva meča u svakom, kada je riječ o reprezentaciji BiH) u tri godine, ali ovog puta neće biti organizovani u takozvanim “balonima” kao što je bio slučaj u prethodnim kvalifikacijama za EP, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Svaka reprezentacija odigrat će isti broj utakmica na domaćem i gostujućem terenu, u skladu s formatom koji je bio uobičajen prije pandemije. Prema utvrđenom rasporedu, košarkašice BiH prvi meč kvalifikacija će igrati protiv Belgije na domaćem terenu 11. novembra ove godine.


Termini utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Eurobasket 2023: 

11. novembra 2021.: BiH - Belgija;  14. novembra 2021.: Sjeverna Makedonija - BiH;  24. novembar 2022.: Njemačka - BiH;  27. novembar 2022.: Belgija - BiH;  9. februar 2023.: BiH - Sjeverna Makedonija;  12. februar 2023.: BiH - Njemačka. 


(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.