1.9.2021. 12:53
1
Teletović se vraća iz penzije, igraće za Turbinu iz Jablanice
Proslavljeni bh. košarkaš a sada predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović nakon tri godine vraća se iz igračke penzije.

On će ove sezone braniti boje svog matičnog kluba, KK Turbina i na taj način pomoći jablaničkim košarkašima da ispune zacrtani cilj, a to je ulazak u najviši rang takmičenja, piše Jablanica.live.

“18 godina sam proveo igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini, jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cijenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji. igraću ovu sezonu, a za narednu ćemo vidjeti. Biću tu kada zatreba a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savjetujem”, rekao je Teletović i ističe da je primarni cilj da naredne sezone izbore nastup u elitnom bh. šampionatu.

Teletović je šest godina proveo u SAD gdje je igrao za NBA klubove Brooklyn, Phoenix i Millwaukee.

(Ajdin Balićevac)

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.