27.9.2021. 21:17
0
"Oni koji ne žele da se vakcinišu - trebaju da budu uklonjeni iz tima! Da im je dijete bolesno, koliko bi im trebalo da naprave to?"
Legenda NBA lige, Kareem Abdul-Jabbar, iznio je svoj stav kad je vakcinisanje NBA igrača u pitanju.

Dosta oštre mjere poduzete se u nekim od američkih gradova koji neće dopustiti nevakcinisanim igračima da nastupaju u dvoranama tih gradova, a još oštrije stavove o svemu ima Abdul - Jabbar, koji je za magazin "Rolling Stone" rekao:

- NBA liga bi trebala zahtjevati od svih igrača i trenera da se vakcinišu. Oni koji to ne žele napraviti moraju biti uklonjeni iz tima. U svlačionici ne smije biti mjesta za igrače koji su spremni rizikovati zdravlje i živote svojih saigrača, smatra legenda američke košarke, te dodaje:

- Nerviraju me licemjerje i nonšalancija tih igrača prema virusu i stručnjacima. Da im je dijete bolesno ili im je potrebna hitna medicinska pomoć, što mislite koliko bi im trebalo da naprave ono što stručnjaci govore? Jako sam zabrinut za ovu zemlju, zaključio je Abdul-Jabbar.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.