26.11.2021. 21:49
0
Bravo momci: BiH na krilima Muse i Gegića pobijedila Češku i pobjedom krenula u pohod ka SP!
FIBA
FIBA
FIBA
FIBA
FIBA
FIBA
FIBA
FIBA
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je počela kvalifikacije za SP u košarci koje će se održano 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Večeras je u Skenderiji pala selekcija Češke, a naš nacionalni tim je slavio sa 97:90.

Češka je u potpunosti kontrolisala prvo poluvrijeme, te su nas Česi "rešetali" trojkama, ali je BiH u drugom dijelu, tačnije u trećoj dionici, napravila veliki preokret.

Najbolji u redovima naše reprezentacije bili su Musa sa 21 poenom, Gegić sa 20, te Sulejmanović sa 15 poena.

Najbolji kod Čeha bio je Jelinek sa čak 31 poenom.

U drugoj utakmici ove grupe, Litvanija je razbila Bugarsku sa 20 poena razlike. Narednu utakmicu igramo u gostima kod Bugarske, dok će Česi dočekati Litvance.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.