16.5.2022. 9:13
0
Dalas u finalu Zapada, Boston izbacio Milvoki za finale Istoka
Dalas je, predvođen Lukom Dončićem, na kraju prve četvrtine stigao do vodstva od 27:17, na poluvremenu je imao velikih 57:27, a na kraju treće dionice čak plus 42 - 92:50.

Košarkaši Dalasa pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Feniksa sa 123:90 u majstorici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige i tako se prvi put od 2011. godine plasirali u finale konferencije. Nakon što je domaći tim u ovoj seriji slavio u prvih šest utakmica, Dalas je prošle noći u odlučujućem meču napravio brejk dominirajući od početka do kraja, piše Beta, prenosi BHRT.


Sansi su na ovoj utakmici promašivali šuteve koje obično ne promašuju, loše dodavali što obično ne rade i nisu ličili na tim koji je bio najbolji tokom regularne sezone NBA lige. Do poluvremena, mnogi navijači domaćeg tima su zviždali. Dalas je do pobjede vodio Dončić sa 35 poena, Spenser Dinvidi je dodao 30, dok je Gejlen Bransom postigao 24 poena.

U redovima Feniksa, Devin Buker je ubacio samo 11, a Kris Pol samo deset poena, a najefikasniji sa 12 poena bio je Kameron Johnnson. Dalas će u finalu Zapada igrati protiv Golden Stejta, a prva utakmica je na programu u noći između srijede i četvrtka u San Francisku.


Košarkaši Bostona su ranije sinoć na svom terenu pobijedili branioca titule, ekipu Milvokija sa 109:81 u odlučujućem sedmom meču i plasirali se u finale Istočne konferencije u kojem će igrati protiv Majamija. Tokom većeg dijela prvog poluvremena Milvoki je imao prednost, ali je Boston u trećoj dionici prelomio meč poslije koje je imao 15 poena prednosti što još uvek aktuelni šampion nije uspio da nadoknadi u posljednjoj četvrtini.

Seltikse su do pobjede vodili Grent Vilijams koji je ubacio 27 poena, uključujući sedam trojki, i Džejson Tejtum koji je dodao 23 poena. U redovima Milvokija najbolji je bio Janis Adetokunbo sa 25 poena, 20 skokova i devet asistencija. Prva utakmica finala Istoka igra se u noći između utorka i srijede u Majamiju.


(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.