20.5.2022. 9:53
0
Real Madrid pobijedio Barcelonu i izborio finale Eurolige protiv Efesa
U finalu završnog turnira košarkaške Eurolige u Beogradu u subotu 21. svibnja igrat će branitelj naslova Anadolu Efes i deseterostruki europski prvak Real Madrid, prenosi Hina.

Bila je to sjajna večer europske košarke u beogradskoj Štark Areni, a obje polufinalne utakmice razriješene su doslovno u posljednjim sekundama. U prvom polufinalu Anadolu Efes je tricom Vasilija Micića u zadnjoj sekundi pobijedio Olimpijakos 77:74, dok je Real nakon još jedne drame porazio Barcelonu 86:83.


Barcelona je na otvaranju treće četvrtine imala +13 (47:34), no Real je okrenuo rezultat i u zadnju dionicu ušao s +4 (60:56). U posljednjoj četvrtini Real je u nekoliko navrata imao sedam poena prednosti, ali je Barca uspjela izjednačiti na 75:75. U posljednjim minutama gledali smo pravu dramu koja je otišla na Realovu stranu. Možda se i ključnim pokazao napadački skok Guerschona Yabuselea koji je 2.5 sekundi prije kraja uhvatio loptu nakon što je Sergio Llull promašio drugo slobodno bacanje.

Yabusele je potom zabio jedno od dva slobodna bacanja za 86:83, a Barca u preostalom vremenu nije uspjela pogoditi tricu. Pokušao je Nikola Mirotić s centra, ali nije uspio. Kod Reala najefikasniji su bili Yabusele s 18 poena i osam skokova, Fabien Causeur (18) i Llull (15). Kod Barce najefikasniji su bili Nikola Mirotić s 26 koševa, 12 skokova i pet asistencija te Nicolas Laprovittola (17), piše Hina.


U prvom polufinalu turski Anadolu Efes je tricom Vasilija Micića u zadnjoj sekundi pobijedio Olympiakos 77:74. Efes je minutu prije kraja poveo s 74:70, no Olympiakos je 19 sekundi prije kraja uspio izjednačiti na 74:74. Pobjednika je odlučila Micićeva trica sa zvukom sirene za 77:74.

"Nismo dobro krenuli, ali u drugom poluvremenu smo preuzeli kontrolu i vodili 10, 11 razlike. Ali umorili smo se, pogotovo Larkin koji je dobio udarac u koljeno. Promašili smo puno šuteva i Olympiakos se vratio. Ali ipak smo slavili, bila je to vrlo teška utakmica", kazao je Ergin Ataman, glavni trener Anadolu Efesa

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Shane Larkin s 21 košem i sedam asistencija, Elijah Bryant sa 16 te Micić s 15 poena, devet asistencija i šest skokova. Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon nije igrao za Efes zbog ozljede koljena. Olympiakos su predvodili Shaquielle McKissic s 12 te Hassan Martin, Tyler Dorsey i Kostas Sloukas s po 11 poena.


"Bila je to čvrsta utakmica kako smo i očekivali. Odlučivala je jedna lopta, naravno zadnji koš nam je teško pao. Čestitamo Efesu. Dali smo sve od sebe. Imali smo malo veći pritisak nego što smo trebali, ali ovo je košarka", dodao je trener grčkog sastava Georgios Bartzokas.

Uoči početka beogradskog Final Foura dodijeljene su nagrade za najbolje tijekom sezone. Za najkorisnijeg (MVP) igrača izabran je Nikola Mirotić iz Barcelone. Najbolji trener je Georgios Bartzokas (Olympiakos), najbolji strijelac je Vasilije Micić (Anadolu Efes), najbolji obrambeni igrač je Kyle Hines (A|X Armani Exchange Milan), dok je najbolji mladi igrač Rokas Jokubaitis (Barcelona).


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.