27.8.2022. 12:38
0
Collet odabrao 12 košarkaša za BiH: Francuzi u Skenderiji s tri NBA igrača
Košarkaška reprezentacija Francuske večeras od 20 sati gostuje u sarajevskoj dvorani Skenderija, gdje će u sklopu kvalifikacija odmjeriti snage s Bosnom i Hercegovine.

Francuzi su na startu završne faze kvalifikacija razbili Češku u Parizu rezultatom 90:65, dok su Zmajevi poraženi od Crne Gore 88:69.

Gosti su apsolutni favoriti u Sarajevu, posebno ako se u obzir uzme roster koji na raspolaganju ima selektor Vincent Collet. On protiv BiH računa na ovih 12 košarkaša:

Andrew Albicy (Gran Canaria), Isaïa Cordinier (Virtus Bologna), Evan Fournier (New York Knicks), Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves), Thomas Heurtel (Real Madrid), Mouhammadou Jaiteh (Virtus Bologna), Timothé Luwawu-Cabarrot (Atlanta Hawks), Amath M'Baye (Anadolu Efes), Elie Okobo (Monaco), Vincent Poirier (Real Madrid), Terry Tarpey (Le Mans)i Guerschon Yabusele (Real Madrid).


Meč BiH - Francuska igra se od 20 sati.

(A. Balićevac)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.