3.9.2022. 19:12
1
Zavidne brojke: Poznato koliko je navijača pratilo meč Njemačka-BiH u Kelnu
Lanxess Arena bila je ispunjena skoro do posljednjeg mjesta na utakmici Njemačka - Bosna i Hercegovina u drugom kolu Evropskom prvenstva. Nijemcu su slavili na kraju 92:28, poslije preokreta u trećoj četvrtini.

Kapacitet dvorane u Kelnu gdje Bosna i Hercegovina igra sve mečeve grupne faze je 18.500, a prema zvaničnim podacima FIBA-e susret Njemačka-BiH pratilo je 18.017, dakle skoro maksimalan kapacitet.

Prema slobodnim procjenama danas je u dvorani bilo preko 5.000 navijača BiH, više od 10.000 njemačkih navijača i ostalih fanova košarke iz drugih država koji su pratili utakmicu.

Dvorana u Njemačkoj može primiti i 20.000 posjetilaca, ali samo u slučaju muzičkih i drugih događaja, a za sportske događaje, taj broje je limitiran na 18.500.

Spektakularnu atmosferu sa rekvizitima i transparentima napravili su BH Fanaticosi, a pomogli su im i ostali navijači iz BiH i bh. dijaspore.

Zmajevi već sutra imaju novi okršaj na šampionatu Evrope, kada na megdan idu aktuelnim prvacima Sloveniji.

(A. Balićevac)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.