6.9.2022. 16:43
0
Nurkić: Nama niko nije dao šanse ni u jednoj utakmici, hvala Bogu pa je sve u našim rukama
Košarkaši Bosne i Hercegovine zabilježili su poraz u susretu 4. kolu Eurobasketa protiv reprezentacije Francuske rezultatom 81:68.

"Zmajevi" su na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od deset poena (34:44), ali su u nastavku odigrali puno bolje. U trećoj dionici su istopili prednost Francuza. Imali su utakmicu i priliku da dođu do nove pobjede, ali je presudio veliki broj grešaka.

Jedan od najboljih u našem timu danas Jusuf Nurkić, koji je ubacio 14 poena uz deset skokova, dao je komentar na današnji susret:

- Utakmica kao utakmica, jednu dobiješ, drugu izgubiš. Mislim da smo stvarno željeli da dobijemo, niko nam to ne može zamjeriti. Imali smo grešaka, što su oni koristili. Idemo dalje, možda je taj umor malo učinio svoje.

Vratili smo se u igru, ali možda je nedostajalo malo snage i sreće. Nama niko nije dao šanse ni u jednoj utakmici, možda smo bili i previše uzbuđeni za ovu utakmicu. Hvala Bogu, sve je u našim rukama - rekao je Nurkić.

Bosna i Hercegovina ima dvije pobjede nakon četiri susreta u ubjedljivo najtežoj grupi na Eurobasketu.

- Kad smo došli rekli su nam trebaju nam dvije pobjede, dobili smo dvije. Uvijek Bosnu neko slaže. Imali smo momentum i sve, tako je u sportu, lopta je okrugla. Nažalost nismo uspjeli završiti utakmicu večeras i sutra je novi dan, nadam se da ćemo sutra završiti na najbolji način.

Nurkić nije želio komentarisati suđenje.

- Nažalost, kada ste veliki kao ja, onda kažu to nije faul, a kada ste manji onda je faul i teško je suditi. Vidjeli ste kad su igrali Litvanija i mi protiv Njemačke...

Sutra naš tim očekuje duel sa Litvanijom.

- Vidjet ćemo kako će Litvanci igrati večeras, pa se vidimo sutra. Ja u sportu gledam uvijek, ko je bolji neka pobijedi. Mislim da će biti fenomenalna utakmica sutra protiv Litvanije, bez obzira kako se završi večeras - poručio je Nurkić.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.