27.11.2022. 11:32
0
Zmajice večeras protiv Belgije
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas pred sobom ima težak zadatak, u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Eurobasket gostuje prvom favoritu naše grupe, selekciji Belgije.

Zmajice su u prvom kolu savladale Belgijanke u sarajevskoj Skenderiji (87:81), ali od tog meča mnogo toga se promijenilo u našem timu. Belgija se u međuvremenu revanširala reprezentaciji BiH na Svjetskom prvenstvu (85:55), a sada također želi ponoviti taj scenario.

U belgijskom Leuvenu vlada veliki interes za ovaj meč, ulaznice su rasprodane još prije nekoliko dana.

Selektor Zmajica Goran Lojo s podmlađenom ekipom pokušat će napraviti iznenađenje. Belgiji će se suprotstaviti sa sljedećim igračkim kadrom: Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Jovana Marković, Dragana Domuzin, Gabriela Visković, Nikolina Zubac, Jovana Mandić, Milina Mišeljić i Ajla Selimović. Nastup Dragane Zubac pod upitnikom je zbog bolesti ove igračice.

Utakmica Belgija – BiH počinje u 16.15 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 1.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.