27.11.2022. 11:42
0
Utakmica sezone za LeBrona, Mavsi loši u gostima
Sinoć su u NBA odigrane četiri utakmice, a domaće pobjede su ostvarili Phoenix Suns, Toronto Raptors i Houston Rockets, dok su jedini LA Lakers slavili u gostima.

Phoenix Suns su kod kuće sa 113-112 nadigrali Utah Jazz što im je druga pobjeda u dvije večeri, a Deandre Ayton je zabio 29 koševa i upisao 21 skok. Devin Booker je dodao 27 koševa, a hrvatski košarkaš Dario Šarić nije konkurirao za sastav.

Kod Jazza, kojem je ovo četvrti uzastopni poraz, najbolji je bio Jordan Clarkson sa 22 koša, dok je Collin Sexton ubacio 20.

LeBron James je sinoć zabio rekord sezone od 39 koševa za pobjedu svojih Los Angeles Lakersa na gostovanju protiv San Antonio Spursa 143-138.

Lakersi su igrali bez ozlijeđenog Anthonyja Davisa i suspendiranog Patricka Beverleya, a Jamesu je pomogao Dennis Schroder koji je dodao 21 poen.

Ovo je peta pobjeda Lakersa u zadnjih šest utakmica, dok su Spursi su u silaznoj putanji i ovo im je osmi uzastopni poraz.

Sedam igrača imalo je dvoznamenkasti učinak u redovima San Antonia kojeg je predvodio Keldon Johnson sa 26 poena.

Toronto Raptors su na svom terenu sa 105-100 bili bolji od Dallas Mavericksa. O.G. Anunoby i Fred VanVleet zabili su svaki po 26 poena za slavlje Toronta. Dallasa je predvodio Luka Dončić koji je utakmicu završio sa 24 koša.

I u zadnjoj utakmici igranoj sinoć Houston Rockets su kod kuće sa 118-105 svladali Oklahoma City Thunder.

Jalen Green je zabilježio je timski rekord od 28 koševa, a pratili su ga Alperen Sengun i Jabari Smith Jr. sa double-double učinkom. Sengun je upisao 21 poen, 19 skokova i sedam asistencija, dok je Smith upario 15 poena uz 13 skokova.

Kod Oklahome Shai Gilgeous-Alexander zabio je rekordnih 32 poena, što je njegova 14. utakmica s 30 najmanje poena ove sezone, prenosi N1.


(Admir O.)

NBA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.