15.1.2023. 10:45
0
Nurkić slavio protiv Dončića: Double-double bh. centra
Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su u okviru NBA lige ekipu Dallas Mavericksa sa 136:119 i tako prekinuli crni niz.


Pružila je ekipa Chaunceyja Billupsa sjajnu partiju i na kraju slavila zasluženu pobjedu.

Sjajnu partiju za Portland pružio je bh. centar Jusuf Nurkić koji je za skoro 23 minute provedene na terenu upisao double-double učinak do 22 poena i 11 skokova, a tome je dodao i tri asistencije.

Briljirao je i Damien Lillard koji je također upisao double-double učinak od 36 poena i 10 asistencija. Simmons je ubacio 21 poen, dok je Jerremy Grant meč završio sa 16 koševa.

U redovima Mavsa istakao se Spencer Dinwiddie sa 25 ubačenih poena, a pratio ga je Bullock sa 24. Slovenac Luka Dončić imao je meč za zaborav. Za skoro 36 minuta provedenih na terenu ubacio je 15 poena, 6 skokova i 10 asistencija.

Dallas je nakon ovog poraza 5. na tabeli Zapadne konferencije sa omjerom 24:20, dok je Portland 11. sa omjerom 20:22, prenosi N1. 



(A.R.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.