18.1.2023. 8:01
0
Lillard i Jokić obilježili utakmicu između Denvera i Portlanda
Denver Nuggetsi ugostili su Portland Trail Blazerse i odigrali utakmicu kao da odbrane nisu postojale, barem do poluvremena koje je okončano rezultatom 73-67. I u trećoj četvrtini na obje strane terena igralo se efikasno, da bi u zadnjoj četvrtini Denver bolje igrao u odbrani i zasluženo došao do pobjede rezultatom 122-113.

Nikola Jokić odigrao je sjajnu utakmicu za Denver postigavši 36 poena (12/13 iz igre i 9/10 sa linije slobodnih bacanja), 12 skokova, 10 asistencija, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. MVP lige je do poluvremena ubacio 21 poen bez promašaja iz igre i sa jednim promašajem sa linije penala.

Michael Porter Jr. zabilježio je 23 poena i 4 skoka, a Jamal Murray 17 poena, 5 skokova, 7 asistencija, dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

Kod gostiju najefikasniji je bio Damian Lillard sa 44 poena (od čega čak 30 u prvom poluvremenu), 3 skoka i 8 asistencija. Jeremi Grant je upisao 18 poena, 4 skoka i 2 asistencije i dvije ukradene lopte. Anfernee Simons je meč završio sa 14 poena, 2 skoka i dvije asistencije.

Naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić bio je ispod svog nivoa. Za 29 minuta provedenih na terenu upisao je 6 poena, 10 skokova, 2 asistencije i dvije blokade. Razlog slabe Nurkićeve igre treba tražiti i u problemima sa faulovima gotovo tokom čitave utakmice.

Nakon ove utakmice Denver je na omjeru od 31 pobjede i 13 poraza, a Portland je skupio 21 pobjedu i 23 poraza.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.