25.2.2023. 22:03
0
Delalić pred duele odluke: Jako smo motivisani
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Mađarskoj, gdje će sutra odigrati meč posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. "Zmajevi" utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju, nakon pobjede nad Crnom Gorom u tuzlanskom Mejdanu (74:66).

Iza nas je izuzetno teška i bitna utakmica protiv reprezentacije Crne Gore - rekao je bh. reprezentativac Haris Delalić i dodao:

- U Mejdanu smo poslije toliko godina ostvarili pobjedu. I dalje smo u igri za Svjetsko prvenstvo, sutra nas očekuje još jedna teška utakmica protiv Mađarske, koju smo prethodno dobili u Skenderiji. Ne smijemo se opuštati, moramo maksimalno ozbiljno ući u meč, jako smo motivisani. Otvara nam se prilika da po prvi put odemo na Svjetsko prvenstvno i nadam se da ćemo to ostvariti - optimista je Delalić.

Da bi se plasirali na SP, našim košarkašima je neophodan trijumf nad Mađarima, ali i da Češka sutra savlada Crnu Goru u Podgorici. Oba susreta igraju se sutra od 19 sati.

Poredak: 1. Francuska 20 bodova, 2. Litvanija 20, 3. Crna Gora 17, 4. BiH 17, 5. Mađarska 16, 6. Češka 14


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.