1.3.2023. 20:47
0
"Trebao sam preuzeti reprezentaciju BiH, a onda su iz Sarajeva počeli uslovljavati da sam Dodikov čovjek. Ja sam čovjek koji je rođen u Austriji i BiH je moja država"
Iskusni košarkaški bh. stručnjak, Dragan Bajić gostovao je u emisiji “SportIN televizije”, a govorio je o brojinim temama.

Bajić je donedavno bio trener Igokee, ali se odlučio podnijeti ostavku. Rođen je u Austriji, ali čitavu karijeru skoro proveo je u Igokei.

Govorio je o brojnim temama, a između ostalog otkrio je kako mu nije dozvoljeno da bude selektor Zmajeva jer kako kaže “u Sarajevu ga zovu Dodikov čovjek”.

“Ja sam čovjek koji zaista ne gleda tako stvari. Ja sam realista i prihvatio bih se poziva bez obzira na sva ta dešavanja ovdje kada je BiH u pitanju. Tada je bila ta ozbiljna priča da preuzmem reprezentaciju i stvarno sam imao energiju dobru i smatrao sam da je tada bila ekipa kvalitetna i da se može napraviti dobar rezultat”, rekao je Bajić, a potom dodao:

“Međutim, splet okolnosti i sva dešavanja koja se dešavaju u ovoj državi, tako je bilo i sa mojim izborom kada je u pitanju selektorska pozicija. Došlo je do nekih uslovljavanja od strane Sarajeva, da sam vezan puno za Milorada Dodika. Puno nerealnih stvari, onda se čovjek zapita – ja sam čovjek koji je rođen u Austriji. Imam jedan pasoš – pasoš BiH to je moja država. Da ja kao trener zbog nerealnih i banalnih stvari ne mogu postati selektor svoje države, čovjek se zapita onda o čemu se tu radi.”

Pored Igokee u karijeri je vodio još Cherno More Port Vama.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.