24.4.2023. 21:12
0
Goran Lojo pristao na dogovor sa Košarkaškim savezom BiH, hoće li i Vedran Bosnić?
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ima jednu brigu manje.

Kasko saznajemo, doskorašnji selektor ženske seniorske reprezentacije BiH Goran Lojo pristao je na dogovor sa čelnicima KSBiH u vezi dugovanja koja Savez ima prema njemu.

Kako smo saznali, Lojo svoja potraživanja neće zahtijevati sudskim putem, za razliku od bivšeg selektora bh. seniora Vedrana Bosnića koji je dobio presudu međunarodnog Arbitražnog košarkaškog tribunala (BAT) prema kojem mu KSBiH duguje više od 55.000 eura plus kamate.

Bosnić je predstavnike KSBiH uputio na svog pravnog zastupnika pa je još uvijek neizvjesno da li će pristati na dogovor sa Savezom.


Jednako tako je neizvjesno hoće li naš savez izbjeći sankcije Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) koja reagira u slučaju neispunjavanja presuda BAT-a.

Inače, Lojo (46) dužnost selektora “Zmajica” obavljao je od septembra 2017. do februara ove godine, kada je podnio ostavku.

Pod vodstvom trenera iz Sarajeva ženska reprezentacija BiH osvojila je senzacionalno peto mjesto na Evropskom prvenstvu te prvi put u historiji nastupila na završnici Svjetskog prvenstva.

Trenutno vodi tim Kelterna sa kojim je dobio prve dvije finalne utakmice play-offa protiv Hannovera i na pragu je titule u veoma jakom prvenstvu Njemačke.


(Admir O.)

Goran Lojo
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.