21.5.2023. 20:59
0
Košarkaši Real Madrida šampioni Evrope!
Košarkaši Real Madrida šampioni su Evrope.

Real Madrid i Džanan Musa su na krovu Evrope. Hrabri Kraljevi u finalu Eurolige, odigranom u Kaunasu, savladali su Olympiacos! I to u kakvoj utakmici!

Konačan rezultat finalne utakmice je 79:78 za Real Madrid. 

“Sinovi Pireja” odlično su otvorili meč te pred kraj prve četvrtine imali i prednost od čak 12 poena razlike (24:12). No, Kraljevski klub, kao mnogo puta ove sezone, ponovo je pokazao karakter.

Madriđani su u drugoj dionici izjednačili, čak i ostvarili solidnu prednost (40:45), da bi poluvrijeme bilo okončano u egalu (45:45).

Olympiacos je potom održavao tijesnu prednost, da bi završnica meča servirala dramu.

Kod rezultata 78:77 za Grke fenomenalni Sergio Llull je preko ruke pogodio za 78:79 na tri sekunde prije kraja! Zadnji napad imao je Olympiacos, ali ga nije realizirao. 

Najefikasniji u redovimaOlympiacosa bio je MVP Eurolige Aleksandar Vezenkov (29 poena), pratio ga je Isaiah Canaan (21). Prvo ime Reala bio je Walter Tavares (13 poena).

Naš Džanan Musa je pružio solidnu partiju za Kraljeve. Reprezentativac BiH igrao je 15 minuta i za to vrijeme upisao šest poena, četiri asistencije i jedan skok.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.